De Oosterse tuin Rododendrons en azalea's, eens verspreid over de tuin werden naar hier overgebracht alsook een Ginkgo, symbool voor een lang leven. En, op de plek voorzien voor baardirissen - zij deden het echt niet goed in de schaduw van de Himalaya ceder - werden 3 kegelvormige azalea's aangeplant.
De pagode - zomer 2005
De eerste bloeier
Na lang aarzelen hebben we een tuinbonsaïgekocht. Daar we problemen met de taxushaag hadden en de onderhoud van een den vakkennis vergt, hebben we uiteindelijk gekozen voor krom gegroeide Ilex crenata. Deze was maar net aangeplant of de hete juni en juli van 2006 begon en dus werd het elke dag water geven. Nu is het net of hij er steeds stond. Als groene bodembedekker hebben we acaena aangeplant. Het oorspronkelijke idee was mos dat nog steeds op de schaduwrijkste delen gedijt
De ceder op zijn mooist - herfst 2005
De beeldentuin Hier werd geopteerd voor kleur het hele jaar door. In het voorjaar geven de bolgewassen kleur aan de border, in de zomer en in de herfst zijn het de vaste planten die de hoofdrol spelen en in de winter is het focuspunt de strak gesnoeide taxushaag, die een perfecte achtergrond vormt voor het Shona-beeld meegebracht uit Zimbabwe.
Dualiteit - zomer 2005
Enchantement, een herinnering aan mijn grootouders