Zuid-Africa

Op verkenning in het Kruger Park

Do 13-10-2011

We verlaten de Pezulu tree logde en rijden in noordelijke richting Naar het Kruger park. We rijden het park binnen via Orpen gate. Het Kruger park is een enorm park, gelegen in de noordoostelijke provincie Limpopo, het beschikt over een goed ontwikkeld netwerk van wegen en er zijn talloze kampen. Het park is 60 km breed en 350 km lang . Het park is een droom voor de bezoekers die indrukwekkende kudden wild willen zien. De cijfers spreken voor zich: 500 vogelsoorten, 114 reptielensoorten, 33 amfibieënsoorten en 146 zoogdiersoorten. We spotten een leeuwin op jacht. Een Nyala antilope is alert. Impala’s doen zich tegoed aan de struiken. Nabij de rivier treffen we talrijke nijlpaarden aan. Op de berm ontdekken we een Afrikaanse leguaan. De wrattenzwijnen zetten zich op een lopen. In de bomen zien we een blauwe glanzende vogel, die Afrikaanse ster wordt genoemd, een neushoornvogel en een Zuid-Afrikaanse grijze die-gaan-weg-Vogel, of grijze lourie. We nemen onze intrek in het Satara restkamp, het derde grootste kamp in het Krugerpark en goed gelegen voor de safari tochten binnen het park. In het kamp krijgen we aanwijzingen waar onder andere leeuwen gespot zijn. Via goed onderhouden pistes rijden we naar de aangewezen locatie. Uiteindelijk vinden we de leeuwen, schuilend tegen de brandende zon in de schaduw van de bomen.Tegen valavond zijn we terug in het Satara restkamp.

Dankzij de grote variëteit aan

wildlife, een rijke fauna,

uitgestrekte savannes en een lange

geschiedenis is het Krugerpark de

meest bezochte attractie van

Zuid-Afrika.

Vr 14-10-2011

Satara restkamp. Vandaag rijden we via Nkaya en Skukuza naar het 165 km zuidelijk gelegen restkamp berg en dal. We komen langs een kudde Blauwe Gnoes ook gekend als wildebeesten. Het landschap is hier dor en het klimaat is heet, Giraffen zoeken de schaarse schaduwplekken op. Deze herdenkingsplaten zijn aangebracht voor James en Hilda Stevenson-Hamiltong die met dit park de dieren tegen stroperij en de natuurlijke schoonheid ervan redde. Verscholen in het struikgewas ligt een leeuw, het is te warm om op jacht te gaan. Langs de weg maakt een kudde olifanten zich klaar om over te steken. Best geef je voorrang aan deze kolossen. Een Zuidafrikaanse struisvogel zet het op een lopen. We steken de rivier over, de geschikte plaats om nijlpaarden en watervogels aan te treffen zoals deze Afrikaanse zadelbekooievaar. Rond de middag komen we aan in het Skukuza rest camp. Klein wild houdt zich op in en rond het kamp zoals deze salamander, eekhorens, een gehelmde Guinea vogel de Swainsons Frankolijn, een vogel uit de familie van de fazantachtingen en de Kraagtrap. Vervets of groene meerkatten vind je quasi overal in het Krugerpark Via pistes rijden we naar het zuidelijk gelegen Berg en Dal restcamp. Het restcamp is een van de nieuwe generatie kampen en ligt aan de oever van de Matjulu Spruit omgeven door rotsachtige heuvels. Een dwergmangoeste inspecteert het kamp. In de omgeving van het kamp kan gewandeld worden een water poel is altijd een goede plaats om wild aan te treffen.
Self-drive safari in het Kruger.
MyWebsite.com
© Lorem ipsum dolor sit Nulla in mollit pariatur in, est ut dolor eu eiusmod lorem

Op verkenning

in het Kruger

Park

Do 13-10-2011

We verlaten de Pezulu tree logde en rijden in noordelijke richting Naar het Kruger park. We rijden het park binnen via Orpen gate. Het Kruger park is een enorm park, gelegen in de noordoostelijke provincie Limpopo, het beschikt over een goed ontwikkeld netwerk van wegen en er zijn talloze kampen. Het park is 60 km breed en 350 km lang . Het park is een droom voor de bezoekers die indrukwekkende kudden wild willen zien. De cijfers spreken voor zich: 500 vogelsoorten, 114 reptielensoorten, 33 amfibieënsoorten en 146 zoogdiersoorten. We spotten een leeuwin op jacht. Een Nyala antilope is alert. Impala’s doen zich tegoed aan de struiken. Nabij de rivier treffen we talrijke nijlpaarden aan. Op de berm ontdekken we een Afrikaanse leguaan. De wrattenzwijnen zetten zich op een lopen. In de bomen zien we een blauwe glanzende vogel, die Afrikaanse ster wordt genoemd, een neushoornvogel en een Zuid- Afrikaanse grijze die-gaan-weg- Vogel, of grijze lourie. We nemen onze intrek in het Satara restkamp, het derde grootste kamp in het Krugerpark en goed gelegen voor de safari tochten binnen het park. In het kamp krijgen we aanwijzingen waar onder andere leeuwen gespot zijn. Via goed onderhouden pistes rijden we naar de aangewezen locatie. Uiteindelijk vinden we de leeuwen, schuilend tegen de brandende zon in de schaduw van de bomen.Tegen valavond zijn we terug in het Satara restkamp.
Self-drive safari in het Kruger.