Africa spreekt tot de verbeelding

 
Kenia-1989 Van 15 Juli tot 15 Augustus 1989 maken we met een 4x4 Susuki met opklapbaardak een verkenningstocht door de talrijke wildreservaten en nationale parken van Kenia. Deze parken oefenen een aantrekkingskracht uit op natuurliefhebbers en fotografen op zoek naar de “The Big Five”
Tanzania-2002 - 7 daagse beklimming van de Kilimanjaro - Safari : Tarangiri - Manyara lake en Ngorongoro nationaal park
Tunesië-2000 In de lente van 2000 verkennen we het zuiden van Tunesie. Vanuit Djerba maken we een avontuurlijk cicuit van 1.400 km. Met een 4x4 trekken we diep de woestijn in en genieten er van prachtige woeste landschappen.
Egypte-Westelijke Sahara-2002
Egypte-1987
Libië-2004
Namibië-2001
Zimbabwe-2001
Mali-1998
Marokko-2015
Benin-2013
Togo-2013
Madagaskar-2012
Zuid-Africa-2011
Ethiopië-Noord-2004
Op deze reis naar Ethiopië keren we terug naar de wieg van de Westerse religieuze beschaving.
- De mysteries van het voodoogeloof - Kennismaking met animistische culturen en ontmoetingen met lokale chiefs en fetisj priesters. - Bezoek aan Lomé, Klouto, Nangbeto meer,Sokodé, Bassar, Kara en de Tamberma Vallei.
Timboektoe is een plaats waar iedereen van gehoord heeft maar die weinigen op de kaart kunnen situeren. Het ligt in Mali waar je de grote Nigerrivier kan aanschouwen. Waar je kennis kan maken met het mysterieuze Dogonvolk en waar je nog moskeeën aantreft uit de tijd van de Trans Sahara route. Mali is het grootse land van West-Afrika maar ook een van de 5 armste.
Na onze reis door Togo steken we in het noorden de grens met Benin over. We komen in een gebied waar vele verschillende bevolkingsgroepen leven, zoals de Bessoribe, Betiabe en de Betammaribe oftewel de Somba. We doorkruisen het lans van noord naar zuid, via Natitingou, Bohicon Abomey, Kétou, Porto Nova, Gavié en eindigen in Grand Popo.
Een rondreis van drie weken langs de hoogte punten van Zuid-Afrika en de bergstaatjes Lesotho en Swaziland. De Blyde rivier, Krugerpark, Knysna, Outshoorn, de tuinroute en de tafelberg zijn enkele bijzondere bezienswaardigheden van onze reis.
Terug naar wereldkaart
In 2004 is Khadafi alom aanwezig in het straatbeeld van Tripoli. Onder het toeziende oog van de veiligheiddienst maken we een 4x4 tocht naar het zuiden van Libië. We bezoeken Leptis Magna een van de spectalulairste Romeinse opgravingen en de antieke stad Sabratha. Een 550 km lange tocht brengt ons via Nalut naar Ghadames. Via Sebha rijden we door de woestijn naar Ghat. Jebel Akakus is een natuurlijk museum vande prehistorie. Daarna gaat het naar de zandzee rond Ubari.
Oeganda  2024
Kaap Verdië -2021
Door het groene hart van Oeganda. Een reis met bootsafari’s op de Nijl. Bezoek aan de paradijslijke Sipi Falls. Gamedrives in het Murchison Falls Nationaal park. Kamperen in het Lake Mburo NP. Chimpansee trekking en Gorilla trekking als hoogtepunt.